خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی – تنوع جنسی اثر محبوبی

خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی - تنوع جنسی اثر محبوبی

خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی (نویسنده زهرا محبوبی نیه)

کتاب چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی اثر دکتر زهرا محبوبی نیه، یک راهنمای کاربردی و عمیق برای شناخت و حل مشکلات رایج در زندگی مشترکه. این کتاب بهمون کمک می کنه تا با ریشه های خیانت، دل زدگی و تنوع طلبی جنسی آشنا بشیم و راهکارهایی عملی برای حفظ و بهبود رابطه مون پیدا کنیم.

سلامت رابطه زناشویی، این روزها یکی از مهم ترین دغدغه های آدم هاست. همه دوست دارن زندگی مشترک پایداری داشته باشن، اما خب چالش ها و مشکلات هم کم نیستن. خیلی وقت ها، ما حتی نمی دونیم ریشه این مشکلات کجاست یا چطور باید باهاشون کنار بیایم. دقیقا اینجا بود که با کتاب «چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی» از دکتر زهرا محبوبی نیه آشنا شدم. دکتر محبوبی نیه، که تخصصشون روان شناسی و مشاوره خانواده ست، توی این کتاب یه دید جامع و کاربردی بهمون می ده که چطور بیماری های روابط رو بشناسیم و از شرشون خلاص بشیم.

هدف اصلی این خلاصه هم اینه که شما بتونید بدون اینکه حتماً کل کتاب رو بخونید، به یه درک عمیق از مهم ترین مباحث مطرح شده در اون برسید؛ از خیانت و دل زدگی گرفته تا تنوع طلبی جنسی، علل و راهکارهای درمانی شون. در واقع، این مقاله یه نقشه راه کوچیک از گنجینه ارزشمند کتاب دکتر محبوبی نیه است تا بتونید نکات کلیدی و توصیه های عملی اش رو تو زندگی خودتون به کار ببندید و قدم های آگاهانه ای برای بهبود روابط تون بردارید.

چنگار روابط زناشویی: نگاهی به چالش ها و آسیب ها (بخش اول کتاب)

بخش اول کتاب «چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی» مثل یه آینه عمل می کنه که مشکلات و چالش های رایج تو زندگی مشترک رو بهمون نشون می ده. اینجا قراره با چنگال هایی آشنا بشیم که می تونن به راحتی رابطه رو از بین ببرن. این بخش خیلی مهمه چون تا وقتی که مشکل رو نشناسیم، نمی تونیم درمانش کنیم.

فصل ۱: ریشه ها و ابعاد تنوع طلبی جنسی و ضرورت مشاوره پیش از ازدواج

خب، بیایید از اول شروع کنیم. دکتر محبوبی نیه توی این فصل تاکید می کنه که مشاوره قبل از ازدواج چقدر حیاتیه! واقعاً گاهی اوقات ما فکر می کنیم همه چیز رو می دونیم و نیازی به کمک نداریم، در حالی که یه مشاور می تونه چشم ما رو به خیلی چیزها باز کنه، چیزهایی که ممکنه بعدها برامون دردسرساز بشن. مثلاً سبک تربیت والدینمون یا تیپ شخصیتی خودمون و همسرمون چقدر می تونه روی رفتارهای جنسی و کلیت رابطه مون تاثیر بذاره.

تنوع طلبی جنسی، کلمه ای که شاید زیاد شنیده اید یا حتی در موردش کنجکاو بودید. این کتاب بهمون یاد می ده که تنوع طلبی جنسی دقیقاً چیه و چطور از یه میل طبیعی جنسی جدا می شه. ریشه های این مسئله هم فقط جنسی نیست، بلکه خیلی وقت ها به مسائل روان شناختی و اجتماعی برمی گرده. مثلاً اینکه طرف توی خونه چه کمبودهایی داشته، چطور تربیت شده یا حتی چه فشارهایی از جامعه رو دوششه، می تونه باعث بشه که به سمت تنوع طلبی بره. پس شناخت این ریشه ها، اولین قدم برای حل این مشکله.

فصل ۲: خیانت های زناشویی؛ از تعریف تا پیامدها

اوه، رسیدیم به یه مبحث حساس و دردناک: خیانت زناشویی. این کلمه به تنهایی می تونه لرزه به جون هر رابطه ای بندازه. دکتر محبوبی نیه در این فصل خیلی دقیق انواع خیانت رو توضیح می ده؛ از خیانت فیزیکی که واضحه، تا خیانت عاطفی که شاید کمتر بهش توجه بشه و خیانت مجازی که این روزها خیلی شایع شده. شاید براتون جالب باشه که آمار خیانت توی جامعه ما چقدر بالاست و چقدر روابط رو تحت تاثیر قرار داده.

کتاب به نظریه های روان شناختی مختلفی اشاره می کنه که سعی دارن خیانت رو توضیح بدن؛ مثلاً دیدگاه سیستمی که می گه مشکل تو کل سیستم رابطه ست، نه فقط یه نفر، یا دیدگاه فرویدی که به ناخودآگاه و تجربیات گذشته برمی گرده، و حتی نظریه دلبستگی که می گه سبک دلبستگی افراد چقدر تو وفاداری شون تاثیر داره. این کتاب بهمون نشون می ده که عوامل پیش بینی کننده و مستعدکننده خیانت چی هستن. مثلاً بن بست عاطفی، مشکلات فردی یا حتی محیطی که توش زندگی می کنیم، می تونه باعث بشه آدم ها به سمت خیانت کشیده بشن. و خب، پیامدهای خیانت هم که دیگه گفتن نداره؛ از نابودی اعتماد و از هم پاشیدن خانواده ها گرفته تا آسیب های عمیق روانی برای همه طرفین.

فصل ۳: دل زدگی زناشویی؛ شناسایی و راهکارهای پیشگیری

شاید خیانت مثل یه چاقوی تیز باشه که یهو زخم عمیقی می زنه، اما دل زدگی زناشویی مثل یه سرطان خاموشه که آروم آروم یه رابطه رو از پا درمیاره. تا حالا شده حس کنید دیگه هیجان و شور اول زندگی رو ندارید؟ یا دیگه دلتون نمی خواد با همسرتون حرف بزنید یا وقت بگذرونید؟ اینا می تونه از علائم دل زدگی باشه. دکتر محبوبی نیه بهمون یاد می ده که دل زدگی عاطفی چیه، چطور شکل می گیره و چه نشانه هایی داره؛ از خستگی جسمی و بی تفاوتی عاطفی گرفته تا مشکلات روانی.

کتاب به دیدگاه های مختلف روان شناسی در مورد دل زدگی اشاره می کنه و عواملی که این مشکل رو تشدید می کنن یا برعکس، ازش جلوگیری می کنن رو بررسی می کنه. مثلاً بار مسئولیت اضافی، انتظارات غیرواقعی یا حتی عدم قدردانی می تونه دل زدگی رو بیشتر کنه. اما چیزایی مثل تنوع تو زندگی، قدردانی از هم و فرصت هایی برای خودشکوفایی می تونه مثل سپری در برابر دل زدگی عمل کنه. این فصل پر از راهکارهای عملیه که به ما کمک می کنه جلوی دل زدگی رو بگیریم و اگه باهاش مواجه شدیم، ازش رها بشیم.

فصل ۴: تحلیل عمیق پدیده تنوع طلبی جنسی

توی فصل چهار، دکتر محبوبی نیه عمیق تر به موضوع تنوع طلبی جنسی می پردازه. اینجا دیگه فقط تعریف نیست، بلکه تحلیل کامل این پدیده ست. مهم ترین نکته اینه که این تمایل با میل طبیعی جنسی تفاوت داره و نباید به هیچ عنوان با هم قاطیشون کرد. کتاب توضیح می ده که چطور سبک های فرزندپروری (مثلاً والدینی که همیشه بچه هاشون رو محدود کردن یا برعکس، بیش از حد آزاد گذاشتن) و طرح واره های ذهنی (یعنی الگوهای فکری ریشه دار ما) می تونن زمینه رو برای گرایش به تنوع طلبی فراهم کنن.

یکی از بحث های مهم این فصل، نقش کیفیت روابط جنسی توی رضایت مندی زناشوییه. اگر رابطه جنسی بین زوجین کیفیت و رضایت کافی رو نداشته باشه، ممکنه زمینه برای بروز این مشکل فراهم بشه. دکتر محبوبی نیه به اثر کولیج هم اشاره می کنه که یه پدیده روان شناختی در مورد نیاز به تنوع جنسیه، اما تأکید می کنه که تنوع طلبی جنسی به هیچ عنوان توجیهی نداره و باید به شکل علمی و آگاهانه مدیریت بشه. این بخش بهمون کمک می کنه ریشه های عمیق این مشکل رو بفهمیم و بدونیم که این یه اختلال رفتاریه که نیاز به درمان داره.

فصل ۵: تأثیر رسانه ها و شبکه های مجازی بر تنوع طلبی جنسی

این روزها زندگی ما با رسانه ها و شبکه های مجازی گره خورده. اما چقدر حواسمون هست که اینا چه بلایی سر روابطمون میارن؟ دکتر محبوبی نیه توی این فصل نشون می ده که چطور شبکه های اجتماعی و ماهواره ها می تونن به روابط فرازناشویی دامن بزنن و میل به تنوع طلبی رو تشدید کنن. خیلی از ما نظریه های روان شناسی ارتباطات مثل «نظریه کاشت» رو نمی شناسیم. این نظریه میگه که رسانه ها با نشون دادن مداوم یه سری تصاویر و داستان ها، آهسته آهسته عقاید و باورهای ما رو شکل می دن و می تونن باعث بشن که ما به روابط خارج از چارچوب خانواده به چشم یه چیز عادی نگاه کنیم.

کتاب تاکید می کنه که عشق ورزی توی فضای مجازی، چقدر می تونه بنیان خانواده رو سست کنه. وقتی آدم ها ساعت ها وقتشون رو صرف چت کردن با غریبه ها یا دیدن محتواهای غیرواقعی می کنن، کم کم جایگاه همسرشون تو ذهنشون کمرنگ می شه. این رسانه ها حتی می تونن جایگاه زن رو تنزل بدن و باعث اختلال تفکر تو مخاطب بشن. این بخش واقعاً تلنگر خوبیه برای اینکه حواسمون به مصرف رسانه هامون باشه.

فصل ۶: تنوع طلبی جنسی و پورنوگرافی: چالش ها و پیامدها

یکی دیگه از عوامل مهم و شاید خطرناک، پورنوگرافیه. دکتر محبوبی نیه در این فصل به تعریف پورنوگرافی می پردازه و نشون می ده که این پدیده چقدر در جامعه شیوع پیدا کرده و چه پیامدهای وحشتناکی روی روان، جسم و اجتماع ما می ذاره. شاید فکر کنیم دیدن این محتواها چیز مهمی نیست، اما کتاب توضیح می ده که پورنوگرافی چطور روی مغز ما اثر می ذاره.

پورنوگرافی سیستم پاداش مغز رو فعال می کنه، باعث حساسیت زدایی می شه (یعنی چیزهایی که قبلاً برامون جذاب بودن، دیگه نیستن و نیاز به محرک های قوی تر پیدا می کنیم) و حتی می تونه باعث شرطی شدن جنسی بشه. این یعنی ممکنه فرد فقط با محرک های پورنوگرافی تحریک بشه و در رابطه واقعی با همسرش به مشکل بخوره. این اثرات روی مغز نوجوان ها که هنوز در حال رشده، مخرب تره. پورنوگرافی می تونه منجر به اختلالات جنسی و تخریب کامل روابط عاطفی بشه. این فصل واقعاً چشم آدم رو به خطراتی که شاید کمتر بهشون فکر کرده، باز می کنه.

دکتر زهرا محبوبی نیه تاکید می کنه که تنوع طلبی جنسی به هیچ عنوان توجیهی نداره و باید به شکل علمی و آگاهانه مدیریت بشه. این جمله خلاصه ای از نگاه کتاب به این پدیده ست.

فصل ۷: روابط عاطفی از منظر آموزه های دینی

در فصل هفتم، دکتر محبوبی نیه به یه بعد مهم دیگه از روابط زناشویی نگاه می کنه: آموزه های دینی. خیلی وقت ها ما فکر می کنیم دین فقط یه سری قوانین خشکه، اما این فصل بهمون نشون می ده که اسلام چقدر به روابط عاطفی و توانمندی های عاطفی همسران اهمیت می ده. مفهوم عاطفه و ویژگی های فطری روابط عاطفی زن و مرد در اسلام، موضوع این بخشه.

کتاب توضیح می ده که چطور مثبت اندیشی، خوش بینی، حسن ظن و میل به محبت، پایه های یه رابطه عاطفی قوی تو چارچوب دین هستن. اسلام نه تنها به تربیت جنسی صحیح تاکید می کنه، بلکه راهکارهایی هم برای مقابله با فساد جنسی مثل هرزه نگاری ارائه می ده. مثلاً کنترل حواس، افزایش آگاهی و حیا، و تقویت ایمان می تونن کمک کننده باشن. همچنین به غنی سازی اوقات فراغت و فراهم کردن زمینه ازدواج به عنوان راه های پیشگیری اشاره شده. این بخش نشون می ده که دین می تونه یه راهنمای قوی برای داشتن یه رابطه زناشویی سالم و پر از محبت باشه.

راهکارها و درمان های روان شناختی در پیشگیری از تنوع طلبی جنسی (بخش دوم کتاب)

بعد از اینکه تو بخش اول با چنگال های روابط آشنا شدیم، حالا وقتشه که ابزارهای لازم برای جنگیدن با این چنگال ها رو بشناسیم. بخش دوم کتاب «چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی» پر از راهکارها و درمان های روان شناختیه که بهمون کمک می کنه از تنوع طلبی جنسی و سایر آسیب ها پیشگیری کنیم و روابطمون رو بهبود بدیم. این قسمت واقعاً کاربردیه و می تونید خیلی از نکاتش رو تو زندگی روزمره به کار ببرید.

فصل ۸: تنظیم هیجانی و نقش حیاتی آن در روابط زناشویی

تا حالا شده تو یه بحث داغ با همسرتون، یهو از کوره در برید و حرفایی بزنید که بعداً پشیمون بشید؟ یا نتونید جلوی ناراحتی یا خشم خودتون رو بگیرید؟ اینجا صحبت از تنظیم هیجانیه. دکتر محبوبی نیه بهمون یاد می ده که هیجان دقیقاً چیه و تنظیم هیجان (یا خودتنظیمی عاطفی) چقدر تو روابط زناشویی مهمه. رشد توانایی تنظیم هیجان، یعنی اینکه بتونیم احساساتمون رو بشناسیم، کنترلشون کنیم و به شیوه مناسب ابرازشون کنیم.

کتاب راهبردهای سازگارانه (مثل پیدا کردن فعالیت های سالم و لذت بخش یا برنامه ریزی برای حل مشکلات) و ناسازگارانه (مثل وابسته شدن به حمایت بقیه یا مصرف مواد) برای مدیریت هیجانات رو توضیح می ده. تنظیم هیجانی با نظریه دلبستگی، شناخت و سلامت روان رابطه مستقیمی داره و نقشش تو پیشگیری و درمان تنوع طلبی جنسی واقعاً حیاتیه. دکتر محبوبی نیه حتی به رویکردهای درمانی مثل زوج درمانی هیجان مدار (EFT) و خانواده درمانی شناختی-رفتاری اشاره می کنه که می تونن خیلی کمک کننده باشن.

فصل ۹: درک تفاوت های زیست شناختی و روانی زن و مرد

یکی از بزرگترین ریشه های سوءتفاهم ها تو روابط، نشناختن تفاوت های زن و مرده. ما اغلب فکر می کنیم چون انسانیم، باید مثل هم باشیم، در حالی که از نظر زیست شناختی و روانی، تفاوت های اساسی بین زن و مرد وجود داره. این فصل دقیقاً همین تفاوت ها رو بررسی می کنه. کتاب به نقش هورمون ها مثل تستوسترون، استروژن و پروژسترون و همچنین ساختار مغز اشاره می کنه که چطور روی رفتارها و احساسات ما تاثیر می ذارن.

فرق تو هویت، شخصیت، حتی گرایش های معنوی، عواطف، هیجانات، عشق، پرخاشگری و استرس بین زن و مرد، همه اینا تو این فصل توضیح داده شده. مثلاً اینکه زن ها معمولاً هیجانی ترن و مردها منطقی تر، یا شیوه بروز استرس توشون فرق داره. شناخت این تفاوت ها فوق العاده مهمه. اگه زن و مرد بدونن که این تفاوت ها طبیعیه و از هم انتظارات غیرواقعی نداشته باشن، می تونن همدلی بیشتری داشته باشن و خیلی از سوءتفاهم ها رو از بین ببرن. درک این تفاوت ها کلید همدلی و ارتباط موثرتره.

فصل ۱۰: مهارت های ارتباطی؛ پایه و اساس روابط پایدار

خب، حالا که تفاوت ها رو فهمیدیم، چطور باید با هم ارتباط برقرار کنیم؟ مهارت های ارتباطی، مثل پایه و اساس یه ساختمون محکم، برای روابط پایدار ضروریه. این فصل به تفاوت های جنسیتی تو محاوره، طرز فکر و شیوه ابراز احساسات اشاره می کنه. مثلاً زن ها ممکنه دوست داشته باشن بیشتر حرف بزنن و احساساتشون رو بیان کنن، در حالی که مردها ممکنه ترجیح بدن کمتر صحبت کنن یا مشکلات رو منطقی تر حل کنن.

کتاب مهارت های کلیدی برای بهبود ارتباط کلامی و غیرکلامی بین زوجین رو بهمون یاد می ده؛ مثل مکث کردن قبل از جواب دادن، آماده کردن خودمون برای شنیدن و به تعویق انداختن بحث های مهم تو زمان نامناسب. پیشنهادهای عملی زیادی هم برای تقویت روابط داده شده؛ مثل خودشناسی، پذیرفتن تفاوت ها، تمجید و تأیید همدیگه، همدلی و گفت وگوی مؤثر. خیلی وقت ها ما از سکوت همسرمون ناراحت می شیم، در حالی که ممکنه تعبیر اون سکوت برای هر دو طرف فرق داشته باشه. این فصل کمک می کنه که با همسرمون بهتر حرف بزنیم و همدیگه رو بهتر بفهمیم.

یکی از بزرگترین درس های کتاب اینه که درک تفاوت های زیست شناختی و روانی زن و مرد، کلید همدلی و کاهش سوءتفاهم ها تو زندگی مشترکه.

فصل ۱۱: مهارت های عشق ورزی و صمیمیت در زندگی مشترک

عشق! کلمه ای که همه ازش حرف می زنن، اما کمتر کسی می دونه واقعاً چیه و چطور باید پرورش پیدا کنه. دکتر محبوبی نیه تو این فصل به آناتومی عشق از دیدگاه روان شناسی می پردازه و نظریه معروف مثلث عشق اشتنبرگ رو به طور کامل شرح می ده. این نظریه میگه عشق سه ضلع داره: تعهد، صمیمیت و هوس (یا اشتیاق شدید). و خب، از ترکیب این سه تا، انواع مختلفی از عشق به وجود میاد.

یکی از بخش های خیلی جذاب این فصل، معرفی پنج زبان عشق گَری چَپمنه (که البته تو کتاب با نام اشتنبرگ مرتبط شده). این پنج زبان عشق بهمون یاد می ده که آدم ها به پنج شیوه مختلف عشقشون رو ابراز می کنن و دوست دارن عشق رو دریافت کنن: کلام تأییدآمیز، وقت گذاشتن برای یکدیگر، دریافت هدیه، خدمت به یکدیگر و تماس فیزیکی. اینکه بتونیم زبان عشق همسرمون رو بفهمیم و با همون زبان باهاش حرف بزنیم، می تونه معجزه کنه! اهمیت تماس فیزیکی مثل آغوش و نوازش هم تو این فصل مورد تأکیده که چقدر به صمیمیت کمک می کنه.

فصل ۱۲: میل جنسی و سندروم پیش از قاعدگی (PMS)

برای خانم ها، سندروم پیش از قاعدگی (PMS) یه واقعیت زندگیه که می تونه هم روی خودشون و هم روی روابط زناشوییشون تأثیر بذاره. دکتر محبوبی نیه در این فصل به معرفی PMS و تأثیراتش می پردازه. این سندروم می تونه شامل علائم جسمی و روانی مختلفی باشه که روی خلق وخو، انرژی و حتی میل جنسی خانم ها اثر می ذاره.

کتاب به راهکارهای روان درمانی برای کاهش علائم PMS اشاره می کنه، مثل آرامش عضلانی، ماساژ، مدیریت استرس و حتی هیپنوتیزم شناختی. این راهکارها می تونن به خانم ها کمک کنن که علائم PMS رو بهتر مدیریت کنن و کمتر روی زندگیشون تأثیر بذاره. البته اگر در کتاب اصلی به صورت عمیق تری به ارتباط PMS با میل جنسی پرداخته شده باشه، اینجا هم بهش اشاره می شه. اما در کل، هدف این فصل افزایش آگاهی در مورد این سندروم و ارائه راه هایی برای مدیریت اون در زندگی مشترکه.

مهارت های عشق ورزی، مثل پنج زبان عشق، بهمون نشون می ده که چطور با زبانی که همسرمون می فهمه بهش ابراز علاقه کنیم. این موضوع، اساس یه رابطه صمیمی و عمیقه.

چرا خواندن این خلاصه و سپس کتاب اصلی ضروری است؟

شاید بعد از خوندن این خلاصه، احساس کنید که کلی اطلاعات جدید دستتون اومده و آماده اید تا روابطتون رو متحول کنید. و خب، همینطوره! این خلاصه جامع کتاب «چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی» دقیقا برای همین نوشته شده تا یه دید کلی و عمیق بهتون بده و شما رو با مفاهیم اصلی کتاب آشنا کنه. می تونیم بگیم این خلاصه یه نقطه شروع عالیه برای هر کسی که می خواد قدمی برای حل مشکلات یا عمیق تر کردن رابطه اش برداره.

اما یادتون باشه، این فقط یه خلاصه ست. کتاب اصلی، مثل یه گنجینه کامل، پر از جزئیات بیشتر، مثال های کاربردی، و توضیحات دقیق تره که می تونه شما رو تو مسیر بهبود روابطتون همراهی کنه. این خلاصه فقط می تونه شما رو با مسیر آشنا کنه، اما برای راه رفتن تو این مسیر و رسیدن به مقصد نهایی، مطالعه کامل کتاب اصلی دکتر زهرا محبوبی نیه رو به شدت بهتون توصیه می کنم. اونجاست که می تونید هر فصل رو با جزئیات کامل بررسی کنید و مفاهیم رو به طور کامل درک کنید و به کار بگیرید.

نتیجه گیری

در آخر، باید بگیم که یه رابطه زناشویی سالم و موفق، چیزی نیست که خودبه خود اتفاق بیفته. این یه مسیر طولانیه که نیاز به آگاهی، تلاش مداوم و یادگیری مهارت های جدیده. درست مثل گیاهی که برای رشد به آب و نور و خاک خوب نیاز داره، رابطه هم به مراقبت و توجه نیاز داره. کتاب «خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی، تنوع طلبی جنسی» اثر دکتر زهرا محبوبی نیه، دقیقاً همین مراقبت ها رو بهمون یاد می ده.

این کتاب مثل یه راهنمای جامع و یه پزشک دلسوز عمل می کنه؛ اول بهمون کمک می کنه که چنگارها یا بیماری های روابط رو بشناسیم، بعد ریشه هاشون رو پیدا کنیم و در نهایت، بهترین راهکارها و درمان ها رو برای مقابله باهاشون بهمون معرفی می کنه. پس بیایید با آگاهی و تلاش، زندگی مشترک غنی و پایداری رو برای خودمون و همسرمون بسازیم. این کتاب، یه ابزار فوق العاده برای رسیدن به این هدفه.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی – تنوع جنسی اثر محبوبی" هستید؟ با کلیک بر روی کتاب، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خلاصه کتاب چنگار روابط زناشویی – تنوع جنسی اثر محبوبی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه