نورهای بسیار روشن، صداهای بلند و … در خانه می تواند برای فرد مبتلا به آلزایمر آزاردهنده باشد و حتی خطرات واقعی به همراه داشته باشد.
به گزارش جیرو، «بنیاد آلزایمر آمریکا» (AFA) می گوید که چند راه حل آسان می تواند همه این مشکلات یا خطرات احتمالی را برطرف کرده یا به حداقل برساند.
«جنیفر ریدر»، مدیر خدمات آموزشی و اجتماعی بنیاد آلزایمر آمریکا می گوید: اولویت شماره یک هر خانواده اطمینان از ایمن بودن عزیزشان است، اما اکثر خانه ها با توجه به نیازهای فردی یک مبتلا به زوال عقل، طراحی نشده اند.
وی افزود: از فناوری هوشمند گرفته تا صرفاً از بین بردن بهم ریختگی، اقداماتی هستند که مراقبان می توانند برای ایمن تر کردن خانه و بهبود کیفیت زندگی عزیزانشان و همچنین کیفیت زندگی خودشان، انجام دهند.
برای افرادی که به هر دلیلی چه ژنتیکی و چه سبک زندگی ناسالم، گرفتار این اختلال عصبی پیش رونده می شوند یک نکته قابل تامل و حیاتی در روند مدیریت بیماری وجود دارد و آن، نقش بسیار مهم افرادی است که از این بیماران مراقبت می کنند. باید توجه داشت که خانواده ها و بستگان مبتلایان به زوال عقل و آلزایمر نیز با پیشرفت مرحله به مرحله ی این بیماری، تحت تاثیر قرار می گیرند. افرادی که با این بیماران در تماس هستند، علاوه بر رنج اینکه عزیزانشان هر روزه بخشی از توانایی های خود را از دست می دهند و نیاز به مراقبت دارند، می بایست به این بیماران کمک کنند تا حد امکان کارکرد و توانایی های خودشان را حفظ کنند و در عین حال از صدمات احتمالی مرتبط با عوارض این بیماری در امان بمانند.
هزینه های بالای چکاپ های پزشکی و داروهای این بیماری که باید برای مبتلایان به آلزایمر تهیه کرد نیز از دیگر مشکلاتی است که خانواده های این بیماران در بیشتر کشورها با آن روبرو هستند.
همچنین از آنجایی که ممکن است مراقبت کنندگان به دلیل اینکه این بیماری، توانایی ها و ابعاد مختلف بیمار از جمله قدرت تصمیم گیری، قدرت تکلم، توانایی های شناختی و … را تحت تاثیر قرار می دهد، دچار کلافگی و خستگی شده و برای تعامل با بیمار دچار مشکل شوند، به همین دلیل توصیه می شود که مراقبت کنندگان از مبتلایان به آلزایمر و زوال عقل هم از همان ابتدای تشخیص این بیماری در بیمارشان تا مراحل بسیار پیشرفته آن، نسبت به سلامت روان خود نیز مراقبت های لازم را انجام دهند، زیرا وضعیت روانی و حالات مراقبت کنندگان می تواند بر وضعیت و حالات این بیماران تاثیر بگذارد.
زوال عقل اصطلاحی برای چندین بیماری است که بر حافظه، تفکر و توانایی انجام فعالیت های روزانه تاثیر می گذارند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در این باره اظهار کرد: این بیماری با گذشت زمان بدتر می شود و همچنین عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد اما همه افراد با افزایش سن به آن مبتلا نمی شوند. بیماری آلزایمر، یکی از اختلالات زیرمجموعه زوال عقل و شایع ترین نوع آن است.
در ادامه به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، به سه نکته مهم خواهیم پرداخت که به مراقبت کنندگان از مبتلایان به آلزایمر و زوال عقل کمک می کند تا محیط خانه را به مکانی امن تر تبدیل کنند:
با فناوری دوست شوید
– آشکارسازهای دود و مونوکسید کربن می توانند زندگی را نجات دهند. اما در برخی مدل ها، آلارم ها یا بوق های با صدای بلند که می توانند فرد مبتلا به آلزایمر را ناآرام کنند، اغلب می توانند به صورت الکترونیکی با صدای آرام بخش تر انسانی جایگزین شوند و ساکنان را در مورد مشکل و مکان آن آگاه کنند.
– ترموستات های کنترل شده با اپلیکیشن می توانند به مراقبان کمک کنند دمای خانه را ردیابی و تنظیم کنند تا مبتلایان به زوال عقل و آلزایمر در گرما و سرما اذیت نشوند.
– زنگ های ویدیویی: بسیاری از خانواده ها اکنون این زنگ ها را نصب می کنند تا بهتر نظارت کنند چه کسی به خانه نزدیک می شود یا از خانه خارج می شود. اعضای خانواده همچنین می توانند از طریق این دستگاه ها با شخصی که در آن طرف در است، صحبت کنند.
– کپسول های آتش نشانی اتوماتیک: آیا می دانستید می توانید دستگاهی را در زیر هود خود نصب کنید که در صورت آتش سوزی فوراً جوش شیرین پخش می کند؟ این وسیله می تواند واقعا نجات دهنده باشد.
برای کاهش خطر سقوط، تغییرات کوچکی انجام دهید
– زمین خوردن ها می تواند عواقب مخربی برای افراد مسن از جمله افراد مبتلا به آلزایمر داشته باشد. تنظیمات کوچک از جمله پوشاندن لبه های تیز مبلمان و میز با محافظ های لاستیکی، نصب چراغ های شب در سطح زمین برای کمک به این بیماران در راهروها و حمام و همچنین نصب میله ها در نزدیکی دوش حمام و نزدیک توالت ، همگی می توانند به حفظ امنیت مبتلایان به آلزایمر و زوال عقل کمک کنند.
– برای کاهش احتمال زمین خوردن این بیماران، شلوغی خانه را نیز کاهش دهید و از انداختن فرش هایی که به راحتی می توانند افراد را زمین گیر کنند یا باعث سر خوردن آنها شوند، خودداری کنید. همچنین بعضی از این بیماران به دلیل مشکلات حرکتی که دارند، ممکن است در هنگام استحمام دچار مشکلات و زمین خوردگی شوند که رعایت نکات ایمنی فوق برای کاهش آسیب های احتمالی، ضروری است.
رنگ و نور مهم هستند
– زوال عقل می تواند بینایی فرد را مختل کند و محاسبه فاصله و فضا را برای مغز سخت تر کند. رنگ های متضاد را در دکوراسیون منزل خود در نظر بگیرید تا به دید، درک عمق و جهت گیری فضایی فرد مبتلا کمک کند.
– بنیاد آلزایمر آمریکا می گوید در مورد نور، هرچه تابش نور کمتر باشد بهتر است، زیرا نور شدید می تواند بینایی فرد را حتی بیشتر مختل کند.
پایان خبر جیرو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خانه را به مکانی امن برای مبتلایان به آلزایمر تبدیل کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خانه را به مکانی امن برای مبتلایان به آلزایمر تبدیل کنیم"، کلیک کنید.