به گزارش جیرو، محسن نذیری اصل روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین گفت: این قطعنامه نه می تواند توجه جامعه بین المللی را از قصد واقعی تروییکا برای فرصت کافی دادن به رژیم اسراییل برای ادامه نسل کشی در غزه با مصونیت کامل، منحرف کند و نه بر ایران فشار آورد تا از حقوق خود و پیگیری برنامه صلح آمیز هسته ای کشور، صرف نظر کند.
وی هشدار داد: بدون شک این قطعنامه به شدت بر فضای مثبت مورد نیاز برای کار در زمینه اقدامات بیشتری که باید میان ایران و آژانس بصورت متقابل توافق شود، تاثیر می گذارد.
به گزارش ایزنا، سفیر کشورمان خاطر نشان کرد: اکنون تروییکا باید مسیولیت هرگونه عواقبی را برعهده بگیرد، زیرا ممکن است ایران بر این اساس و در انطباق کامل با حقوق و تعهدات خود اقدام کند.
نذیری افزود: در حالی که جمهوری اسلامی ایران، در گفتار و عمل، تمایل و ترجیح خود را برای تعامل سازنده نشان داده است، ما آماده ایم تا نسبت به هر موضع و اقدام غیرسازنده ای واکنش نشان دهیم.
قطعنامه پیشنهادی سه کشور انگلیس و فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته ای کشورمان، ساعاتی پیش با 20 رای موافق، 2 رای مخالف و 12 رای ممتنع در شورای حکام تصویب شد. این قطعنامه بدون اشاره به همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسایل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.
قطعنامه یادشده همچنین از ایران می خواهد بیانیه موسوم به 4 مارس درباره حل وفصل تمام موضوعات باقیمانده بین ایران و آژانس را «بدون تاخیر» اجرا کند و مجوز بازرسان آژانس را که ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده 9 موافقتنامه جامع پادمان لغو کرده است، احیا کند.
در این سند با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشه دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی از تهران خواسته شده که در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارایه کند و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند»
این درحالیست که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسایل باقی مانده با رویکرد حرفه ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.
با این حال، در قطعنامه شتابزده و غیرسازنده تروییکا ادعا شده است که در صورت عدم «همکاری لازم، کامل و بدون ابهام ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حل و فصل همه مسایل پادمانی باقیمانده» ممکن است از مدیرکل آژانس خواسته شود که یک «ارزیابی جامع و به روز شده در مورد احتمال حضور یا استفاده از مواد هسته ای اعلام نشده در ارتباط با مسایل باقی مانده گذشته و حال، در مورد برنامه هسته ای ایران، بر اساس اطلاعات موجود ارایه کند.»
پیش از آغاز رای گیری، کشورهای موسوم به گروه همفکر، با صدور بیانیه ای مشترک، تصویب قطعنامه علیه ایران را اشتباه محاسباتی خوانده و هشدار دادند که چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت. آن ها از کشورهای عضو شورا خواستند که در برابر تلاش ها برای سیاسی کردن مسایل پادمانی مقاومت کرده و به این قطعنامه رای موافق ندهند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر هشدار داده بود که هرگونه اقدام سیاسی در شورای حکام، با واکنش متناسب، موثر و فوری مواجه خواهد شد.
310310
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واکنش تهران به قطعنامه شورای حکام بر علیه ایران" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واکنش تهران به قطعنامه شورای حکام بر علیه ایران"، کلیک کنید.