معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: عدد کودکان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در سال 1402-1401 به کمترین میزان خود در طول سال های گذشته رسیده است. تنها در سال تحصیلی ذکرشده حدود 50هزار کودک بازمانده از تحصیل جذب آموزش وپرورش شدند و این عدد نسبت به عدد سال 1400-1399 کاهش حدود 50هزار نفری را نشان می دهد.
به گزارش جیرو، حمید طریفی گفت: آنچه در مورد کودکان بازمانده از تحصیل به خصوص در دوره ابتدایی وجود دارد این است که درصد بسیار بالایی از این کودکان به دلایل متعدد و متقن مانند دارا بودن بیماری صعب العلاج، ناتوانی شدید ذهنی، مهاجرت و فوت و سایر عوامل دیگر، امکان حضور در مدرسه را ندارند. دلیل بازماندگی از تحصیل صرفا مسایل مالی و فقر مالی نیست و برجسته کردن این دلیل چندان منصفانه نیست. برای تایید این مطلب، سهم کودکان کار در میان علل بازماندگی از تحصیل کودکان این گروه سنی کمتر از (11 صدم درصد) است. نرخ پوشش تحصیلی واقعی دوره ابتدایی به عنوان مهم ترین شاخص توسعه عدالت آموزشی در سال 1402-1401 نسبت به سال قبل رشد فراوانی (حدود 0.25درصد) داشته است.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین دلایل این اتفاق رصد فردبه فرد و چهره به چهره کلیه کودکان بازمانده از تحصیل این گروه سنی و اهتمام برای جذب تک تک آنان است. در راستای تحقق این نرخ که از افتخارات نظام اسلامی است ما در سطح کشور تعداد قابل توجهی مدارس یک نفره، دونفره و سه نفره داریم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی در ادامه اقدامات وزارت آموزش وپرورش برای جذب کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان ترک تحصیل را برشمرد و گفت: در سال 1401 این وزارتخانه در راستای دستیابی همه کودکان لازم التعلیم به حقوق الهی خود سامانه ای جامع، دقیق با یکپارچه سازی اطلاعات ملی تحت عنوان سامانه شهید محمودوند (شهید شاخص تفحص شهدا) راه اندازی و وضعیت دقیق کودکان بازمانده از تحصیل را مشخص کرد. در این سامانه به صورت میانگین برای هر 5 کودک بازمانده از تحصیل یک پیگیری کننده جهادی از بین فرهنگیان اختصاص پیدا کرد و این پیگیری کننده به درب منزل تک تک این کودکان مراجعه و وضعیت آنها را در سامانه شفاف اعلام کرده است.
وی افزود: در سامانه مذکور دلایل، اقدامات و شیوه جذب، آموزش و نگهداشت کلیه کودکان بازمانده از تحصیل در گروه سنی 6 تا 11سال احصاء شد.
به گفته طریفی، در سال جاری 20 سناریو برای کاهش آسیب های اجتماعی این پدیده (بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل) طراحی و با تدوین برنامه اقدام ملی برای انسداد مبادی بی سوادی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل، اقدامات جهادی و انقلابی برای کاهش این روند را آغاز کرده است. هر روز وضعیت این آمار با سرعت بسیار مناسب به سوی بهبودی حرکت می کند که نتایج آن در پایان سال تحصیلی جاری برای اطلاع عموم مردم ایران منتشر خواهد شد.
پایان خبر جیرو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "20 سناریو آموزش و پرورش برای کاهش بازماندگی از تحصیل در مقطع ابتدایی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "20 سناریو آموزش و پرورش برای کاهش بازماندگی از تحصیل در مقطع ابتدایی"، کلیک کنید.