به گزارش جیرو، موسسه حقوق بشر «سیناء» پنج شنبه اعلام کرد که «محمد سعد کامل» که در گروه تروریستی داعش به «ابوحمزه القاضی» ملقب بود، از جمله فرماندهان و اعضای این گروه تروریستی بود که سه سال قبل در ازای آزادی شان خود را به مسوولان مصری تسلیم کردند.
وب سایت انگلیسی «میدل ایست آی» در گزارشی به نقل از این سازمان اعلام کرد که ابوحمزه القاضی مرد شماره سه در تشکیلات داعش در منطقه سیناء و در سال های 2016 تا 2021 مفتی داعش و رییس القضات آن بود.
حمله خونین
به گزارش جیرو، براساس گزارش این موسسه حقوق بشری ، ابوحمزه القاضی در سال 2017 با صدور فتوایی، حمله به مسجدی واقع در شمال سیناء را مباح اعلام کرد، در آن حمله تروریستی بیش از 305 نمازگزار در نماز جمعه کشته شدند که از نظر تعداد غیرنظامیانی که در آن جان خود را از دست دادند، خونین ترین حمله در تاریخ مصر محسوب می شود.
این موسسه در گزارش خود اعلام کرده است، ابوحمزه القاضی در حال حاضر همراه با زن و فرزندانش زندگی می کند و خانه و حقوق ماهانه دارد و از زمانی که در سال 2021 خود را تسلیم کرد، هیچ اتهامی علیه او مطرح نشده است.
موسسه یاد شده تاکید کرد که فتواهای ابوحمزه القاضی راه را برای یک مرحله خون بار بی سابقه علیه غیرنظامیان در سیناء باز کرد که در آن ریختن خون تمام غیرنظامیانی که به هر نحوی با ارتش همکاری دارند، چه با رساندن آب به پایگاهی نظامی چه انتقال سیمان از کارگاه ارتش و یا مشارکت در پروژه های ساخت وساز وابسته به ارتش، مباح دانسته شد.
یک نظامی مصری گفت: برخی از اعضای آزاد شده داعش به منطقه «الاسماعیلیه» در غرب کانال سویز و دیگر مناطق منتقل شدند و در آنجا تحت کنترل شدید اطلاعات نظامی مصر قرار دارند.
این منبع که به دلیل نداشتن مجوز گفتگو با مطبوعات، خواست نامش فاش نشود، اظهار کرد: با تمام مظنونان تروریستی که خود را تسلیم ارتش کرده و همکاری مسالمت آمیز را می پذیرند، به شکلی شایسته برخورد می شود. مظنونانی وجود دارند که برای کمک به دولت در خنثی کردن خطر سایر افراطی ها، با حمایت مسوولان همراه با خانواده شان در امنیت زندگی می کنند.
ابوحمزه القاضی کجا اقامت دارد؟
وب سایت میدل ایست آی در گزارش خود اعلام کرد که موفق نشده به صورت مستقل درباره محل اسکان القاضی تحقیق کند اما در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد، به نقل از موسسه حقوق بشری «سیناء» و دیده بان حقوق بشر آمده است که چهار تن از ساکنان شمال سیناء شهادت دادند که نزدیکان و خانواده های اعضای داعش در منطقه الاسماعیلیه و مناطق اطراف آن سکونت داشته و دستگاه های امنیتی برای آنها حقوق ماهانه و کارت های شناسایی جهت استفاده در داخل منطقه محدودی را فراهم کردند.
دولت مصر اینگونه ارزیابی می کند که از سال 2013 دستکم 650 غیرنظامی توسط گروه تروریستی داعش در سیناء کشته شدند. برخی منابع محلی در قبایل منطقه سیناء به میدل ایست آی گفتند که این تروریست ها گروه نسبتا کوچک و با تسلیحات اندکی بودند که در سال 2022 به شکل رسمی در هم شکسته شدند.
احمد سالم، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری سیناء اظهار کرد: عفو اعضای گروه های مسلحی که سلاح های خود را زمین گذاشتند، هرگز نباید شامل کسانی باشد که عامدانه مرتکب جنایات خطرناکی چون هدف قرار دادن غیرنظامیان و قتل عمد آنها شدند.
مقایسه ها
دهم سپتامبر 2021 اتحادیه قبایل منطقه سیناء که شبه نظامیان موافق دولت مصر و همپیمان جدی نیروهای مسلح این کشور بوده و «ابراهیم العرجانی» همپیمان اصلی السیسی هدایت آنها را بر عهده دارد، اعلام کردند که ابوحمزه القاضی خود را تسلیم کرد.
این گروه شبه نظامی با انتشار مطلبی در صفحه فیسبوک خود، القاضی را یکی از بزرگترین سران افراطی ها و رییس دادگاه شرعی داعش (در استان سیناء) و سرکرده مبلغان عناصر تروریست و افراطی خواند و اعلام کرد، بازداشت القاضی پس از هماهنگی و تامین یک مسیر امن برای او و خانواده اش (همسر و سه فرزندش) انجام شد، برای میلیون دفعه تاکید می کنیم که سران داعش که هر روز کشته یا تسلیم می شوند، دلیلی بر موفقیت نیروهای مسلح در میدان های نبرد هستند.
در ادامه بیانیه سازمان حقوق بشری سیناء آمده است، اصول و قوانین درگیری های مسلحانه اجازه عفو گسترده را پس از توقف اقدامات خصمانه می دهد اما این بخشودگی شامل حال افراد مظنون به دست داشتن در ارتکاب نقض های بزرگ قوانین بین المللی انسانی یا آنها را نمی دهد که به ارتکاب چنین جرایمی متهم هستند.
آزادسازی اعضای داعش به مقایسه هایی میان عفو و سیاست السیسی در بازداشت ده ها هزار منتقد صلح جوی دولتش از سال 2013 منجر شد.
همچنین در بیانیه سازمان یاد شده آمده است، این حق شهروندان است که استانداردهای مربوط به عفو مظنونان ارتکاب خشونت های گسترده و جنایات کشتار جمعی و همزمان اعمال نشدن آنها در مورد مخالفان سیاسی متهم به انتشار مطالب یا اعتراض در شبکه های اجتماعی را به روشنی بدانند.
طبق بررسی شبکه عربی دفاع از حقوق بشر که آوریل 2021 آن را منتشر کرد، در حال حاضر حدود 65 هزار زندانی سیاسی مخالف سیاست های السیسی در زندان های مصر به سر می برند.
310310
عامل خونین ترین حمله داعش در مصر، آزادانه در این کشور زندگی می کند
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عامل خونین ترین حمله داعش در مصر، آزادانه در این کشور زندگی می کند" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عامل خونین ترین حمله داعش در مصر، آزادانه در این کشور زندگی می کند"، کلیک کنید.