پیروی از یک الگوی غذایی متنوع و متعادل در ماه رمضان به منظور حفظ سلامت بدن با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد از جمله توصیه های اکید متخصصان برای ایام روزه داری است.
به گزارش جیرو، دو وعده «افطار» و «سحری» به عنوان وعده های اصلی غذایی در ماه رمضان محسوب می شوند. افرادی که در طول روز فعالیت بدنی بیشتری دارند باید غذاهایی را در وعده سحری میل کنند که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آنها را تامین کند؛ چرا که مواد مغذی می توانند از کم شدن آب بدن، ضعف و خستگی جلوگیری کنند.
مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، برای وعده سحری توصیه می شود. به طور کلی، مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
مصرف مناسب و به مقدار کافی سبزی خوردن و سالاد به همراه وعده سحری توصیه می شود. سبزی ها دارای مواد مغذی و آب هستند؛ این مواد غذایی نه تنها ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند بلکه مانع خشکی گلو و تشنگی می شوند.
مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها سبب افت قند خون و گرسنگی زودرس در طول روز می شوند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف سبزی هایی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند، توصیه می شود.
نوشیدنی های گازدار، شربت ها، چای پررنگ و چای خیلی شیرین موجب تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز می شوند و توصیه می شود که این نوشیدنی ها در وعده سحری مصرف نشود. چای پررنگ می تواند عاملی برای دفع آب بدن و در نتیجه کم آبی در طول روزه داری شود.
غذاهای پرپروتیین مانند انواع کباب ها، جوجه کباب، ماهی و غذاهای پر روغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و همچنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند و بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
مصرف غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم برای وعده سحری توصیه می شود.
پایان خبر جیرو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چند توصیه تغذیه ای برای ایام روزه داری" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چند توصیه تغذیه ای برای ایام روزه داری"، کلیک کنید.