جیرو/کرمانشاه یک روانشناس با بیان اینکه بیشتر مصدومان و قربانیان چهارشنبه سوری نوجوانان هستند، از والدین خواست در این شب نوجوانان را تنها نگذارند.
دکتر عظیم عظیمی در گفت و گو با جیرو، از چهارشنبه سوری به عنوان یکی از سنت های دیرینه ایرانیان یاد کرد و افزود: متاسفانه این جشن باستانی در دهه های گذشته دستخوش تغییرات ناخوشایندی شده و عملا به جای شادی، خطرآفرین شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد استفاده از مواد محترقه در شب چهارشنبه آخر سال هستیم که آسیب های بسیاری به همراه دارد، افزود: همین امر موجب شده هرساله تعدادی از افراد در این شب دچار مصدومیت شوند. از سوی دیگر استفاده از این مواد محترقه موجب شده جشن چهارشنبه سوری از اصالت خود دور شود.
عظیمی گفت: در گذشته در این شب خانواده ها دور هم جمع شده و انواع خوراکی ها و بازی ها و سرگرمی ها را در کنار هم داشتند و در نهایت آتش کوچکی برافراشته و جشن زیبایی کنار آن برگزار می کردند، اما امروزه این جشن با ورود مواد محترقه و روشن کردن آتش های گسترده بسیار خطرناک و آسیب رسان شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بیشتر قربانیان و مصدومان چهارشنبه آخر سال نوجوانان بوده اند، گفت: برخی نوجوانان آستانه تحریک پذیری پایینی دارند و به راحتی هیجانی شده و رفتارهای خطرناکی از خود بروز می دهند و متاسفانه گروه همسالان آنها هم از این رفتارها تقلید می کنند.
این روانشناس کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه نمی توان جلوی شادی و نشاط و هیجان نوجوانان را گرفت، گفت: بهترین راهکار در این زمینه هدایت این شادی و هیجان به سمت برنامه های کم خطر است.
عظیمی گفت: همراهی والدین و بزرگترها عامل موثری برای کنترل هیجان نوجوانان محسوب می شود و میزان بروز رفتارهای خطرناک را در آنها کاهش می دهد.
وی بر لزوم برنامه ریزی انجام انواع بازی و سرگرمی در این شب تاکید کرد و افزود: نوجوانان باید در این شب سرگرم شده و به نحوی هیجانات خود را تخلیه کنند و اگر این کار صورت نگیرد قطعا به سمت انجام رفتارهای پرخطر و استفاده از مواد محترقه کشیده می شوند، بنابراین والدین از هم اکنون باید برای این شب برنامه ریزی کنند.
عظیمی افزود: انواع بازی های دسته جمعی و سرگرمی می تواند نوجوان را در محیط خانواده نگه داشته و سرگرم کند.
این روانشناس کودک و نوجوانان تاکید کرد: والدین همچنین باید نوجوانان را نسبت به خطرات استفاده از مواد محترقه آگاه کرده و عواقب مصدومین این شب را به آنها به هر نحو تذکر دهند.
وی افزود: در کنار خانواده، رسانه ها هم موظفند جامعه و نوجوانان را نسبت به خطرات استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه سوری آگاه کنند تا به تدریج با فرهنگسازی صورت گرفته در سالهای آینده شاهد حذف مواد محترقه از جشن چهارشنبه سوری باشیم.
پایان خبر جیرو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه نوجوانان را از خطرات «چهارشنبه سوری» دور کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه نوجوانان را از خطرات «چهارشنبه سوری» دور کنیم؟"، کلیک کنید.