فرصتی طلایی که در اجلاس هوش مصنوعی پاریس از دست رفت

غزال زیاری: اجلاس اقدام هوش مصنوعی اخیراً در شهر پاریس برگزار شد و در بیانیه پایانی آن سیاست هایی برای اطمینان از اینکه هوش مصنوعی “باز فراگیر شفاف اخلاقی ایمن امن و قابل اعتماد” باشد تعیین شد.

فرصتی طلایی که در اجلاس هوش مصنوعی پاریس از دست رفت

نکته جالب توجه اینجا بود که حدود ۶۰ کشور این بیانیه را امضا کردند اما کشورهایی ازجمله بریتانیا و آمریکا حاضر به امضای آن نشدند.

دلیل بریتانیا برای امضا نکردن این بیانیه نگرانی هایش از بابت امنیت ملی بود؛ آمریکا گرچه دلیلش برای امضا نکردن این دکترین را مشخص نکرد اما جی دی ونس معاون رئیس جمهور آمریکا به نمایندگان کشورهای حاضر در اجلاس پاریس هشدار داد که اعمال مقررات بیش ازحد باعث خفه شدن نوآوری خواهد شد.

حالا و بعد از اتمام این اجلاس کارشناسان معتقدند که بیانیه این اجلاس برای رسیدگی به خطرات و آسیب های احتمالی ناشی از هوش مصنوعی کافی نبوده است.

دیوید لزلی مدیر بخش اخلاق و تحقیقات نوآوری مسئولانه موسسه آلن تورینگ دراین باره توضیح داد: «فکر می کنم در این بیانیه به اندازه کافی درباره خطرات و آسیب های دنیای واقعی صحبت نشده است.» به اعتقاد او برخی از مهم ترین خطرات هوش مصنوعی شامل سوگیری امنیت سایبری و مسائل مربوط به حریم خصوصی داده هاست.

لزلی ادامه داد: «اقدام به معنای اقدام روبه جلو و مترقی از نظر پیشبرد فرصت ها برای رشد و منافع اقتصادی است؛ اما اقدام به جبران بخشی از خطرات موجود و آسیب های سال های اخیر نیز مربوط می شود؛ این موضوع به ویژه با افزایش مقیاس تولید و سیستم های هوش مصنوعی تولیدشده توسط کاربران برای محققان این شاخه به نوعی آشکارشده است.»

اجلاس هوش مصنوعی در شرایطی برگزار شد که شرکت های فناوری از سرتاسر دنیا برای عرضه مدل های هوش مصنوعی رقابتی با هم به رقابت می پردازند. آخرین نسخه منتشره DeepSeek بود که یک ماه پیش توسط شرکتی چینی به بازار عرضه شد و وضعیت موجود شرکت های فناوری غربی (که آموزش مدل های هوش مصنوعی شان به مراتب گران تر است و تا پیش از این بر بازار سلطه داشتند) را به چالش کشید.

دولت ها درعین حال تضمین می کنند که در مسابقه هوش مصنوعی عقب نمانند. دولت ترامپ که به تازگی روی کار آمده ابتکارات دولت سابق که ایمنی هوش مصنوعی را در اولویت قرار می داد لغو کرد و از آن ها به عنوان مانعی بزرگ در برابر نوآوری آمریکا یاد کرد.

طبق گفته لزلی رویکرد دیگری که در این اجلاس دور از دسترس نبود “بررسی نابرابری های سطح اکوسیستم” بود و یادآوری کرد که این ها موانعی واقعی برای پیشرفت نوآوری فراگیر و عادلانه هستند.

طبق استدلال لزلی داشتن ساختارهای عادلانه در سطح جهانی برای تجارت بین شرکت های بزرگ تر فناوری و شرکت های کوچک و متوسط در کشورهای کوچک تر و درعین حال دسترسی به زیرساخت های محاسباتی یا دیجیتال ازجمله مواردی بود که می شد در اجلاس بیشتر به آن ها پرداخته شود.

داریو آمودی مدیرعامل و یکی از بنیان گذاران آنتروپیک گفته که احساس ناامیدی می کند که در این اجلاس در راستای رسیدگی به خطرات هوش عمومی مصنوعی (AGI) اقدامی انجام نشده و آن را یک “فرصت ازدست رفته” خواند. او در این رابطه گفت: «با توجه به سرعت پیشرفت فناوری تمرکز و فوریت بیشتری بر روی چند موضوع نیاز خواهد بود. نیاز به دموکراسی برای حفظ رهبری خطرات هوش مصنوعی و انتقال اقتصادی که به سرعت در حال نزدیک شدن است؛ همه این ها باید نکات اصلی در اجلاس بعدی باشند.»

در اجلاس های قبلی هوش مصنوعی که در بریتانیا و کره جنوبی برگزارشده بود بیشتر بر مضرات و خطرات بالقوه هوش مصنوعی تأکید شده بود ؛ اما در اجلاس فرانسه هدف اصلی بر روی تجارت متمرکز شد.

اجلاس پاریس بیشتر شبیه یک نمایشگاه فناوری یا حتی فضایی جشنواره ای بود که با رویدادهای جانبی فانتزی و حتی حضور یک دی جی همراه بود. در جریان اجلاس امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز سخنرانی کوتاهی داشت. کارشناسان معتقدند که گرچه در جریان این اجلاس اظهاراتی قوی تکرار شد ولی بسیاری از کلمات در حد یک بیانیه قوی بود.

جسیکا گالیسر مدیر مطالعات و مشارکت در اندیشکده Renaissance Numerique مستقر در فرانسه گفت: «با آشنایی با جنبه دیپلماتیک این موارد می دانم که وقتی این تعداد از کشورها برای پیش نویس متنی گرد هم می آیند شناسایی و دستیابی به کوچک ترین مخرج مشترک اغلب منجر به بیانیه ای بسیار ضعیف یا حتی دروغ گویی می شود».

او ادامه داد: «اگر ما درک مشترکی از معنای کلمات نداشته باشیم استفاده از کلماتی مثل “پایدار” و “فراگیر” فاقد هرگونه معنا خواهد بود. در پایان در مورد حصول اطمینان از احترام توسعه های هوش مصنوعی به حقوق و آزادی های اساسی امضاکنندگان فقط متعهد شدند تا بیشتر در این رابطه صحبت کنند… این جمع بندی نشست “اقدام هوش مصنوعی” بود.»

فرصتی طلایی که در اجلاس هوش مصنوعی پاریس از دست رفت

البته گالیسر به این نکته اشاره کرد که نسبت به تعهد زیست محیطی دیدگاه مثبت تری دارد و مشتاقانه منتظر دیدن نتایج ارزیابی تأثیر انرژی هوش مصنوعی با آژانس بین المللی انرژی (IEA) است.

درنهایت ماکس تگمارک فیزیکدان دانشگاه MIT که بنیان گذار و رئیس موسسه آینده زندگی است هم با ابراز ناامیدی از نتیجه این نشست گفت: «این بیانیه بیانیه ضعیفی است و تهدیدات امنیتی را موردتوجه قرار نداده است. با توجه به فوریت شرایط سخنان عوام پسندانه و فاقد محتوا نشان دهنده یک گام به عقب برای همکاری های بین المللی و فنی است و این ضعف باعث شد تا خیلی از کشورها بیانیه نهایی را امضا نکنند. در شرایطی که هوش مصنوعی به رشد خود ادامه می دهد در نشست بعدی باید گفتگو را مجدداً تنظیم کرده و اقدامات قاطعی برای اطمینان از هوش مصنوعی ایمن قابل کنترل و سودمند تعریف شده و صورت پذیرد.»

اجلاس بعدی هوش مصنوعی در هند برگزار می شود ولی مشخص نیست که موضوعات نشست بعدی هوش مصنوعی چه خواهد بود.

منبع: euronews

۵۸۳۲۱

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرصتی طلایی که در اجلاس هوش مصنوعی پاریس از دست رفت" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرصتی طلایی که در اجلاس هوش مصنوعی پاریس از دست رفت"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه