رییس اداره پیوند وزارت بهداشت با اشاره به رکورد انجام جراحی پیوند در ایران گفت: سال گذشته هزار و 121 اهدا کننده مرگ مغزی در کشور حدود 4 هزار و 124 عضو را اهدا کرده اند.
ساناز دهقانی رییس اداره پیوند وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری جیرو، با بیان اینکه سال گذشته با 4 هزار و 124 مورد پیوند عضو بیشترین جراحی پیوند اعضا در طول تاریخ این جراحی در کشور انجام شده است، گفت: در این اعمال جراحی، کلیه، کبد، قلب، پانکراس و ریه پیوند زده شده است.
وی افزود: همچنین سال گذشته ما به لحاظ تعداد اهداءکننده، هزار و 121 اهداکننده مرگ مغزی پس از رضایت خانواده های آنها در کشور داشتیم که این تعداد نیز بیشترین اهداکننده عضو تا امروز بوده است.
این مسیول وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به تعداد اهدای عضوی که در کشور داریم که بین دو هزار و 500 تا چهار هزار عضو قابلیت اهدا دارد، گفت: حدود ما یک سوم این تعداد را توانسته ایم از طریق رضایت خانواده ها به مرحله پیوند برسانیم. این نشان می دهد تعداد خانواده هایی که به انجام عمل پیوند رضایت می دهند حدود یک سوم است.
وی در رابطه با دلیل عدم رضایت خانواده ها در رابطه با اهدای عضو گفت: بسیاری از افراد قبول نمی کنند که فرد مرگ مغزی شده قابلیت برگشت به حیات را ندارد این در حالی است که امکان بازگشت فرد مرگ مغزی شده تحت هیچ شرایطی به حیات وجود ندارد.
او با بیان اینکه اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی است، گفت: بار بسیار بزرگی از این اقدام به کمک رسانه ها انجام می شود و باید اطلاع رسانی درستی به خانواده ها انجام شود، خانواده ها باید بدانند اگر فردی دچار مرگ مغزی شد به هیچ عنوان آن فرد قابلیت بازگشت به حیات ندارد و همچنین به محض اینکه به خانواده ای گفت شد که فرد دچار مرگ مغزی شده است این مسیله از سوی چند پزشک شامل متخصص داخلی، جراح مغز و اعصاب، متخصص بیهوشی و پزشکی قانونی بر اساس معاینات گوناگونی که انجام شده مورد تایید قرار گرفته است و بنابراین احتمال خطای اعلام مرگ مغزی صفر است.
دهقانی همچنین در رابطه با چه تعداد عضو از یک فرد مرگ مغزی شده قابلیت اهدا دارد، گفت: این مسیله به سن اهداکننده بستگی دارد، ممکن است فرد اهداکننده ای داشته باشیم که فقط بتوان از کبد او استفاده کرد با این حال بسته به سن اهداکننده بین یک تا هشت عضو را می توان به فرد دیگری پیوند زد. با این حال ما در ایران حداقل سه عضو را برای انجام عمل پیوند اعضا مورد استفاده قرار می دهیم.
او همچنین در رابطه با انجام عمل پیوند عضو از حیوان به انسان به جای پیوند عضو نیز گفت: این موضوع در برخی کشورهای جهان در مرحله تحقیقاتی است و هنوز اهدای عضو از مرگ مغزی به عنوان اصلی ترین و اولین ترین منبع اهدای عضو وجود دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رکورد اهدای عضو در ایران/ شرایط اعلام مرگ مغزی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رکورد اهدای عضو در ایران/ شرایط اعلام مرگ مغزی"، کلیک کنید.