درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی، مجموعهای از راهکارهایی است که توسط متخصصان طب سنتی ارائه داده میشود. برخی جوشهای چرکین زمانی که خشک میشوند، پس از مدتی جای آنها به شکل یا گودی باقی میمانند که از طریق طب سنتی میتوان به صورت تدریجی آنها را درمان کرد.
در این مقاله درمان گودی جای جوش با طب سنتی از دیدگاه اساتیدی چون دکتر سیدحسن ضیایی، دکتر حسین خیراندیش، حسین معارفی و اکرم السادات اطیابی، متخصصان طب سنتی مطرح میشود.
درمان فرورفتگی جای جوش دکتر خیراندیش
دکتر خیراندیش بیان میکنند که برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی، باید ترکیبی از روغن بنفشه را هر شب به صورت مالید تا بهتدریج جای جوشها بهبود یابند. علاوه بر این میتوان گردی صورت را چند بار زالو انداخت تا جای جوشها برطرف شود.
انجام 2 مرحله حجامت در بهار و ۱ بار حجامت در پاییز نیز به رفع این عارضه کمک میکند.
درمان جای جوش صورت حسین معارفی
استاد حسین معارفی برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی اقدامهای زیر را پیشنهاد میکنند:
سرکه سیب
استفاده از کرم روغن بادام ویتابلا خانگی یکی از راههای موثر برای رفع جای جوش است. به این ترتیب که باید یک دوم استکان سرکه سیب را با آب مخلوط کرد و به آرامی با پنبه روی محل جای جوش مالید. این کار را باید روزانه یکبار و به مدت یک هفته و روزی دو بار برای هفته دوم انجام داد.
روغن بابونه
یکی دیگر از روشهای موثر در درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی از دیدگاه استاد معارفی، مالیدن روغن بابونه است. به این صورت که فرد باید روغن بابونه را به محل جوش بمالد. همچنین مصرف عرق بابونه روزی یک لیوان توصیه میشود. البته مصرف بابونه برای زنان باردار و در دوران عادت ماهانه ممنوع است.
سایر موارد
از دیگر مواردی که ایشان برای رفع این عارضه به آن اشاره میکنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– مصرف چند برگ کاهو با سکنجبین هر روز بعدازظهر.
– تنظیم خواب بهموقع.
– مالیدن آب کدو به صورت.
– مصرف دمنوش عناب روزی ۷ دانه.
– مصرف سیب درختی روزانه چند دانه.
– دمنوش ترنجبین روزی یک قاشق چایخوری تا ۱۴روز با اندکی عسل.
– تناول آشهای ترشمزه.
– مصرف آب داغ و ولرم و پرهیز از مصرف آب یخ و بستنی.
– ماساژ پنبه آغشته به لیموترش به آرامی و اجتناب از ماساژ محکم.
– مصرف آلو بخار و تمرهندی.
– استفاده از میوه و تغذیه گرم.
– اجتناب از مصرف سسها و فستفودها.
– درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی با استفاده از عرقیجات سرد و تر مانند بیدمشک، خرفه و کاسنی با در نظر گرفتن حساسیت گوارش سرد.
– مالیدن جای جوش به روغن بنفشه با پایه زیتون.
– استفاده از شامپوهای سدر یا حنا یا جوانه گندم برای حمام
– مصرف آب انار و آبمیوه در حد متعارف
– مصرف رقیقکنندههای خون مانند سرکه انگبین، آب زرشک، آلبالو، آبلیمو و…
– حجامت عام گرفتن هر ماه یک بار که سه بار انجام شود.
– ترک غذاهای سودازا
– در معرض بوی سرخکردنی قرار نگرفتن.
– گذاشتن یک لایه عسل روی جای جوش.
درمان فرورفتگی جای جوش از دیدگاه اکرم السادات اطیابی، متخصص طب سنتی
دکتر اطیابی معتقدند برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی میتوان اقدامهای زیر را انجام داد:
– هر روز صبح، افراد میتوانند به مدت 20 دقیقه بخور آبجوش دهند و ضمادی از مخلوط کوبیده گشنیز تازه و سرکه را به مدت 15 دقیقه روی پوست خود بگذارند.
– فرد شبها بعد از ۲۰ دقیقه بخور آبجوش، پوست خود را با روغن گل سرخ چرب کرده و با نوک انگشت به مدت یک دقیقه ماساژ ملایم دهد و سپس بخوابد.
– فرد باید پوست خود را مرطوب نگه دارد که برای این کار میتوان هر ساعت یک بار صورت را با آب سرد شست یا توسط افشانه، کمی آب سرد به صورت پاشید.
– شبها هنگام خواب میتوان مخلوطی از گل ختمی، تُرمِس و تخم خربزه را بسیار نرم آسیاب کرد و از الک آردی عبور داد و با کمی شیر خمیر کرد. به صورت مالید و سپس خوابید.
– فرد صبحها با آب گرمی که یک قاشق روغن کنجد در آن حل کرده است، صورت را بشوید. سپس با محصولات ویتابلا، از مرهم سقز روی گودیها و جای جوش بمالد. نیم ساعت بعد، آن را با دستمال کاغذی تمیز کرده و به همان ترتیب مرهم مصطکی را به موضع بمالد. در صورت لزوم میتواند پس از نیم ساعت، مرهم مصطکی را نیز با دستمال تمیز کند، اما موضع را نباید شستشو دهد.
باید دقت داشت که استفاده از گیاه و روغن مصطکی برای زنان باردار و شیرده و کودکان برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی دارای محدودیت است. اسهال یکی از عوارض استفاده این دارو برای کودکان است. این گیاه ممکن است موجب الرژی شود پس بهتر است افراد قبل از مصرف، آن را بر روی قسمت کوچکی از بدن تست کنند.
استاد ضیایی معتقدند که پیش از درمان جای جوش صورت باید این موضوع را بدانیم که چرا صورت جوش میزند تا برای رفع آن پیش از درمان پیشگیری به عمل آورد.
جوشها معمولا در اثر کمبود آب یا مصرف شیرینی بالا ایجاد میشوند که برای برطرف کردن آن میتوان جوشها را با محلول سرکه سیب دو نوبت در روز آغشته کرد.
استفاده از کرم ویتابلا و آویشن شیرازی برای رفع جای جوش از دیدگاه دکتر ضیایی مفید است.
روش دیگر آن که فرد جوشانده آویشن شیرازی را با پنبه آغشته کند و به آن بمالد.
دکتر ضیایی تاکید میکنند که برای درمان جای جوشها بهتر آن است که از ابتدا پیشگیری به عمل آورد و به جوش دست نزد، چراکه سبب میشود جای آن به صورت لک و مک باقی بماند و هم به صورت گودی درآيد.
ایشان بیان میکنند که برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی، باید اول یبوست مزمن فرد درمان شود. از سوی دیگر در فصلهای بهار و تابستان از ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر و در فصلهای پاییز و زمستان از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر فرد نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد.
استفاده از شلغوز خام که یک میوه خشکبار بهشمار میرود برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی مفید است که باید یک قاشق پلوخوری مغز آن را میل کرد.
از نظر ظاهری نیز میتوان جای جوش را به سرکه سیبی که به پنبه آغشته شده است، مالید.
اگر لکها قهوهای درشت یا سیاه باشد، میتوان از برگه زردآلو یا کشته یا قیسی که تیزاب نخورده باشد و رنگ کدری دارد، روزی یک مشت خورد که سبب تصفیه کبد نیز میشود.
درمان جای جوش آیت آلله تبریزیان در طب اسلامی
ازجمله روشهای موثر برای درمان فرورفتگی جای جوش با طب اسلامی که دکتر تبریزیان بر آن تاکید دارند استفاده از صافکننده و رقیق کننده خون است که میتواند لکهای قهوهای پوست را از بین ببرد. از جمله رقیق کنندههای خون میتوان، سرکه انگبین، آب زرشک، آلبالو، انار، آب لیمو و… نام برد. ایشان همچنین تاکید کردند جای جوشها را میتوان با سرکه مالید. استفاده از یک لایه عسل روی جای جوش نیز مفید است تا جای جوش سیاه نشود.
استفاده از روغن کرچک و روغن بنفشه نیز برای شفافیت پوست موثر خواهد بود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان فرورفتگی جای جوش با طب سنتی"، کلیک کنید.