توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی

به گزارش خبرگزاری جیرو و براساس گزارش گجت نیوز روز بعد از موشک باران اسرائیل و هدف قرار دادن پایگاه های نظامی مهم و قلب تل آویو این سوال مطرح شد که توان ایران در حوزه طراحی و تولید موشک های هایپرسونیک چقدر است؟ شلیک موشک هایپرسونیک فتاح (۱) و سرعت و دقت بی نظیر آن در اصابت به اهداف مورد تحسین بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک‌های هایپرسونیک ایرانی

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است؟

اصابت فتاح به هدف و شکافتن قلب اسرائیل اشغالگر نمایش قدرت و عظمت پیشرفت های نظامی و دفاعی سپاه پاسداران بود. تا پیش از اینکه عملیات وعده صادق (۲) اجرا شود دشمن گمان می کرد که حرف و حدیث ها راجع به موشک هایپرسونیک فتاح (۱) شو تبلیغاتی بوده و ادعایی است که صحت آن مشخص نیست. شامگاه سه شنبه ۱۰ جیرو ماه به اسرائیل و هم دستانش ثابت شد که حرف مساوی با عمل است!

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
فتاح ۱

طبق آخرین اخبار نظامی ایران هوافضای سپاه ضمن آزمایش رسمی فتاح ۱ در میدان نبرد با رژیم صهیونیستی در حال آزمایش دومین موشک هایپرسونیک خود با نام فتاح ۲ است. به وضوح مشخص است که ایران توانسته به فناوری طراحی و ساخت موشک های فراصوت برسد و احتمال اینکه در آینده نزدیک موفق به تولید مدل های مدرن و پیشرفته شود زیاد است.

موشک هایپرسونیک یا فراصوت

به موشکی که بتواند حداقل ۵ برابر سرعت صوت (۵ ماخ) حرکت کند هایپرسونیک فراصوت یا بَرین صوت می گویند. تفاوت شاخص و موثر یک موشک بالستیک با هایپرسونیک در جهت حرکت نحوه اصابت سرعت و مانورپذیری است. برای مثال موشک فتاح ۱ می تواند به محض خارج شدن از جو با حرکات دَورانی و اصلاح پیاپی مسیر سامانه های دفاع هوایی و ضدموشکی را فریب دهد.

برخلاف موشک فراصوت بالستیک ها مسیر حرکتی ثابتی دارند و علیرغم برخورداری از سرعت بالا نمی توانند سپرهای موشکی را فریب دهند. یکی دیگر از مولفه های مهم و موثر قدرت مانور فتاح است که باعث تمایز و برتری آن نسبت به موشک هایی نظیر خیبرشکن و سجیل می شود.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
فتاح ۲

ایران با طراحی و ساخت فتاح توانسته در کنار کشورهای قدرتمندی مثل آمریکا چین روسیه و کره شمالی بایستد. توان موشکی ایران در حال حاضر محدود به دو موشک فتاح ۱ و فتاح ۲ می شود. در ادامه این دو سلاح مخوف و مرگبار را معرفی کرده و به مقایسه آن ها با یکدیگر می پردازیم.

موشک هایپرسونیک فتاح ۱

نخستین موشک هایپرسونیک هوافضای سپاه که به تازگی در حمله موشکی به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفته فتاح ۱ است. برد آن ۱۴۰۰ کیلومتر بوده و می تواند با سرعتی بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ به مسیر خود ادامه دهد. سرعت دقت و قدرت مانور این سلاح فراصوت باعث شده تا بتواند از چنگال مرگبار سامانه های پدافند هوایی گنبد آهنین اسرائیل فرار کرده و به قلب اهداف خود اصابت کند.

سرجنگی فتاح ۱ مجهز به یک پیشرانه کروی شکل است و با سوخت جامد کار می کند. این موشک از بین تمامی موشک های برین صوت کشورهای دیگر رتبه هشتم را کسب کرده و توانسته شهرت زیادی پس از وعده صادق (۲) به دست آورد. از مهم ترین مزایای این موشک می توان به حرکت زیگزاگی و اصلاح مسیر به صورت مداوم اشاره کرد که به منظور فریب سپرهای دفاع موشکی صورت می گیرد.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
فتاح ۱

ویژگی بعدی که فتاح ۱ دارد قیمت ارزان است. برای مقابله با این موشک ۲۰۰ هزار دلاری باید میلیون ها دلار صرف تحقیق و توسعه سامانه های پیشرفته کرد که هم اکنون ایالات متحده در برنامه خود دارد. در شرایطی که سایر رقبای فتاح حداقل چندین میلیون دلار هزینه تولید داشته اند سپاه موفق شده با ۲۰۰ هزار دلار کار را جمع کند. قیمت ارزان فرآیند تولید انبوه را تسهیل می کند و حتی می تواند راهی برای صادرات آن به کشورهای همسایه باشد. (البته در شرایط فعلی هیچ کشوری حاضر به انتقال تکنولوژی ساخت موشک فراصوت به رقبای خود نیست)

طول این موشک ۱۱.۵ متر قطر آن ۸۰ سانتی متر و وزنی بین ۴۰۰۰ تا ۴۶۰۰ کیلوگرم دارد. طول سرجنگی آن ۳.۶ متر بوده و قادر به حمل یک سرجنگی یک تنی است. سرعت فتاح ۱ همان طور که ملاحظه کردید با سوخت جامد بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ است و تا ۱۴۰۰ کیلومتر برد دارد.

موشک هایپرسونیک فتاح ۲

جدیدترین پروژه هوافضای سپاه طراحی و توسعه موشک هاپیرسونیک فتاح 2 است. این موشک که ترکیبی از گلایدر و کروز است قابلیت های منحصربه فردی داشته و در مسیر توسعه قرار دارد. سرجنگی این موشک مشابه نمونه های کروز است و روی کلاهک آن عبارت HCM دیده می شود که مخفف موشک کروز هایپرسونیک است.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
فتاح ۲
توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
فتاح ۲
توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
ایکس ۵۱ بوئینگ

فتاح 2 از نظر شکل ظاهری کلاهک و ترکیب کلی شبیه به موشک کروز X-51 بوئینگ بوده و تفاوت آن ها با یکدیگر به پیشرانه رم جت X-51 باز می گردد که نیاز به ورودی هوا دارد. این در حالی است که سرجنگی موشک ایرانی ورودی هوا و موتور رم جت ندارد و در عوض مجهز به موتور راکتی سوخت مایع شده است. (عملکرد موشک تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت)

به لحاظ طراحی باید گفت که این موشک از دو قسمت تشکیل شده: بوستر سوخت جامد که مشابه فتاح ۱ بوده و سرجنگی گلایدر یا هواسُرش جداشونده که مجهز به موتور راکتی سوخت مایع است. گفتیم که سرجنگی دومین موشک فراصوت هوافضای سپاه شبیه به ایکس ۵۱ بوئینگ بوده و تنها تفاوت در ورودی هوا و موتور است.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی
بازدید رهبری از دستاوردهای سپاه

قسمت ابتدایی سرجنگی به حمل مواد منفجره اختصاص داده شده است. به نظر می رسد فضای کمی برای مواد محترقه طراحی شده و به همین دلیل نباید انتظار ظرفیتی بیشتر از ۲۰۰ کیلوگرم داشت. در قسمت بعدی شاهد تعبیه سامانه هدایت اینرسی و جی پی اس هستیم که به همراه رایانه قرار گرفته اند.

پس از سامانه هدایت مخزن دمنده قرار گرفته و به ترتیب مخزن سوخت مایع مخزن اکسید کننده و موتو راکتی دیده می شود. پیش بینی می شود که موتور راکتی قابلیت تغییر بردار رانش هم داشته باشد. در آخرین قسمت از سرجنگی چهار باله به چشم می خورد که دو تا از آن ها با کف سرجنگی وظیفه برخاست موشک را بر عهده دارند.

توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی

به گزارش بعضی از منابع سرعت موشک فتاح ۲ حدود ۱۰ ماخ است و نمی دانیم که این سرعت برای چه زمانی است! (زمان خارج شدن از جو یا ورود دوباره به جو زمین؟) به احتمال زیاد سرعت این فراصوت هنگام اصابت کردن به هدف ۵ ماخ خواهد بود. برد موشک بنابر ادعای برخی منابع ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلومتر بوده اما از آنجایی که برد فتاح ۱ حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است می توان همین برد را برای نسخه ارتقایافته پیش بینی کرد.

فتاح ۲ یک موشک گلایدر هایپرسونیک با طول تقریبی ۱۲ متر قطر ۸۰ سانتی متری و وزن ۳۵۰۰ تا ۴۱۰۰ کیلوگرم بوده که مجهز به یک موتور راکتی سوخت جامد مرحله اول و سوخت مایع مرحله دوم شده است. سرعت هنگام برخورد به هدف ۵ ماخ و وزن سرجنگی ۵۰۰ کیلوگرم است.

۲۲۷۲۲۷

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توان موشکی هایپرسونیک ایران چقدر است + لیست و مشخصات موشک های هایپرسونیک ایرانی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه