بلوغ فناوری با 13 سالگی اینوتکس/ عرض اندام دانش بنیان ها و صنایع خلاق در INOTEX

بلوغ فناوری با 13 سالگی اینوتکس/ عرض اندام دانش بنیان ها و صنایع خلاق در INOTEX

خبرگزاری علم و فناوری جیرو-گروه علم و فناوری؛ نمایشگاه های بین المللی با گرایش علمی و فناوری، پل ارتباطی میان محققان، فناوران، صنعت گران و بازرگانان به حساب می آید. این نمایشگاه ها تنها برای نمایش کالا ها و محصول ها و همچنین انجام مذاکره های تجاری برگزار نمی شوند بلکه اطلاعات گوناگونی پیرامون آخرین دستاورد های پژوهشی- علمی، پیشرفت های صنعتی و استاندارد های کیفی و… مورد تبادل قرار می گیرند.

 پارک فناوری پردیس در این راستا از سال 1390 با هدف سرمایه گذاری (ارتباط سرمایه گذاران داخلی و بین المللی با شرکت ها و استارت آپ ها)، مشارکت و همکاری (بین شرکت های فناور و استارت آپ های داخلی و بین المللی)، گفت وگو و شبکه سازی (بین فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری) نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری INOTEX را برگزار می کند. این نمایشگاه هرساله میزبان بازیگران کلیدی زیست بوم نوآوری و فناوری و صدهزار مخاطب از سراسر دنیا به صورت حضوری و مجازی است. 

سیزدهمین دوره اینوتکس 2024 نیز امسال با شعار «زیست بوم نوآوری و فناوری زیر یک سقف» از 18 اردیبهشت به مدت چهار روز با هدف توانمندسازی کارآفرینان برای ارایه موفقیت آنها، تامین منابع مالی، یافتن مسیر مناسب در راستای ورود به بازار، برقراری ارتباط بین اجزای مختلف زیست بوم نوآوری و فناوری برگزار شد.

این نمایشگاه با حضور 450 شرکت فناور و نوآور و بیش از 150 سرمـایه گذار  و در آن 400 جلسه B 2 B و بیش از 20 رویـداد دایر شد.

این رویداد، امسال بخش های متنوعی مانند استیج اینوتکس (بیش از 30 ساعت سخنرانی، پنل و گفت وگوی هیجان انگیز و چالشی با هدف فرهنگ سازی کارآفرینی، شنیدن ناشنیده ها و همچنین ایجاد انگیزه در جوانان)، ایستگاه آینده (مرور روند های رو به رشد فناوری های جدید، در قالب بیش از 20 ساعت سخنرانی، پنل، گفت وگو و نمایش فیلم، تاثیرات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این فناوری ها بر آینده زندگی بشر) داشت.

یکی دیگر از بخش های آن، فروم حکمرانی با نگاهی به مسیر سیاست گذاری نوآوری و فناوری کشور  بود. موضوعات «از محتوا تا درآمد»، «احراز هویت یکپارچه دیجیتال»، «مسایل واقعی حکمرانی دیجیتال، تنظیم گری و قانون گذاری اکوسیستم های نوآوری» بود.

کافه سرمایه (جلسات B2B که هدف آن هم رسانی سرمایه گذار و سرمایه پذیر است و فرصتی ویژه برای صاحبان شرکت های نوپا و استارت آپ ها برای جذب سرمایه و مذاکره با سرمایه گذاران فراهم می کند)، تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (ابزار مالی نوین برای جذب سرمایه و مبتنی بر سرمایه های خرد جمعی)، ایستگاه کار (معرفی فرصت های شغلی زیست بوم فناوری و نوآوری) و استقرار پاویون منتور ها و مشاوران با حضور بیش از 40 مشاوره و منتور متخصص از سراسر کشور برای کمک به رفع مسایل کسب و کار و توسعه ایده استارت آپی داشت.

این رویداد هر ساله برگزار می شود اما بخش های جدیدی به فراخور وضعیت اکوسیستم فناوری و نوآوری به آن اضافه و بخش های قدیمی حذف می شوند. در این گزارش سعی داریم با تغییرات اینوتکس 2024 آشنا شویم.

 21 طرح برتر اینوتکس در جشنواره پیشگامان 

نمایشگاه اینوتکس امسال در کنار بخش های دیگر برای اولین بار، سالن فناوری های برتر به نام جشنواره پیشگامان اینوتکس داشت. در این بخش از میان 2 هزار و پانصد محصول، 25 محصول به عنوان طرح برتر انتخاب شدند که 3 محصول پلی یورتان ترموپلاستیک (TPU)، ربات هوشمند و خودران حمل بار 500 کیلوگرم و چهار نوع کیت تشخیصی جهت شناسایی بیماری های خودایمن در آیین افتتاحیه نمایشگاه رونمایی شد.

TPU یک کوپلیمر بلوکی است که از توالی متناوب قطعات سخت و نرم تشکیل شده است. این محصول به دلیل خواص مکانیکی بالا در حوزه های مختلف صنعتی از جمله خودروسازی، نظامی، الکتریکی، صنعتی و بهداشتی کاربرد های فراوانی دارد که به دلیل پیچیدگی های تولید در کشور تاکنون تولید نشده بود.

همچنین ربات هوشمند و خودران حمل بار 500 کیلوگرم نیز برای اولین بار در کشور با سامانه نرم افزاری کاملا بومی تولید شده و کاملا خودران و تشخیص هوشمند مسیر را دارا است. این محصول قابلیت شناسایی و جلوگیری از برخورد موانع، دارای سامانه مدیریت ناوگان رباتیک و کنترل ترافیک است.

چهار نوع کیت تشخیصی جهت شناسایی بیماری های خودایمن شایع از جمله بیماری لوپوس، سندرم آنتی فسفولیپید و واسکولیت نیز برای اولین بار در کشور تولید شده است و پارامتر های کنترل کیفی آن از جمله حساسیت آنالیتیک و بالینی، اختصاصیت آنالیتیک و بالینی و پایداری قابل مقایسه با بهترین محصولات کشور های غربی است.

برگزاری نمایشگاه صنایع خلاق همزمان با رویداد اینوتکس

حوزه صنایع فرهنگی و نرم به عنوان بزرگترین جامعه آماری کشور قلمداد می شود از این رو نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروه های مختلف جامعه ورود پیدا کند.

اهمیت این مسیله باعث شد ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امسال همزمان با سیزدهمین رویداد اینوتکس در راستای اجراسازی سند صنایع خلاق و با هدف آشنایی زیست بوم حوزه نوآوری و فناوری، ایجاد فرصت عرضه دانش تولید شده، فراهم سازی فرصت های سرمایه گذاری، ایجاد فرصت هم افزایی در استفاده از منابع مشترک، ارتباط بخش دولتی با بخش خصوصی در قالب نیاز های فناورانه رویداد مانوین را برگزار کند.

این رویداد با هدف ایجاد نشاط و شوق در حوزه صنایع خلاق، تقویت شایستگی های انسانی گروه هدف، نشر فرهنگ نوآوری و نوآوری در جامعه ایرانی-اسلامی، توسعه مهارت های اندیشیدن و توسعه خلاقیت و مهارت های ذهنی، استفاده از فناوری های نوین، جلب مشارکت همگانی نسل جوان و ایجاد فضای همگرایی و مشارکت فعالان حوزه آموزش و یادگیری نظیر محتوا، دوره، بازی و اسباب بازی و لوازم التحریر و ابزار های کمک برگزار شد.

سجاد عباس فشمی، دبیر سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس 2024 در این خصوص به خبرنگار علم و فناوری جیرو گفت: «مان» به معنای خانه و «نوین» هم به معنای جدید است. یکی از اصلی ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه، نگاه نوآورانه، آینده نگرانه و عدم غفلت از نیاز های روز جامعه در عرصه ها و سطوح مختلف است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کارآفرینان در حوزه صنایع خلاق نیز نقش ایفا می کنند از این رو براساس راهبرد کلان دو نقشه جامع کشور مبنی بر کمک به گفتمان سازی اقتصاد دانش بنیان و ارایه دستاورد های حوزه فناوری های نرم و فرهنگی کشور و همچنین به علت نقش آفرینی کارآفرینان در حوزه صنایع خلاق که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت می شود، نخستین دوره از این رویداد امسال با همکاری وزارت گردشگری و ستاد توسعه فناوری های نرم در پارک فناوری پردیس همزمان با سیزدهمین دوره از نمایشگاه اینوتکس برگزار شد. 

اعطای جایزه بین المللی فارس

همچنین امسال اینوتکس میزبان برگزاری رویداد جایزه بین المللی «فارِس» بود. این رویداد با نام یکی از بزرگ ترین نسل آفرینان رسانه و تبلیغات قرن بیستم «فارس ابراهیم ابوحمد» نام گذاری شده است؛ فارس ابوحمد طی پنج دهه فعالیت حرفه ای در سازمان جهانی تبلیغات IAA، چهار دوره قایم مقام و سه دوره پرزیدنت و دبیرکل این سازمان بوده است.

وی به عنوان موثرترین حامی رشد و تعالی جوانان کشور های کم برخوردار شناخته می شود و بسیاری از بزرگان تبلیغات و رسانه در زمره شاگردان او محسوب می شوند. 

این رویداد بیستم اردیبهشت با حضور و سخنرانی اساتید برجسته و چهره های شاخصی از کشور های هلند، ترکیه، استرالیا، لبنان، روسیه، مالزی، امارات متحده عربی و نفراتی از هییت مدیره جهانی IAA برگزار شد.

همچنین 50 سالگی حضور سازمان جهانی تبلیغات در ایران مناسبت دیگری برگزاری این جایزه بود؛ از سال 1938 (7 سال قبل از شکل گیری سازمان ملل متحد) سازمان جهانی تبلیغات به عنوان نهاد بین المللی حوزه مارکام به استانداردگذاری، نظم دهی، طراحی رگولاتوری و سلف رگولاتوری ها، آموزش و انتقال تکنولوژی و تکثیر و انتقال دانش در عرصه بین المللی می پردازد و امروزه با بیش از 86 چپ تر جهانی، از بالاترین سطح تاثیرگذاری در بین متخصصان و جوانان حوزه رسانه، مارکتینگ، تبلیغات و توسعه بازار برخوردار است.

 تقویت ارتباط صنعت و دانش بنیان ها در ریورس پیچ

همزمان با برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی اینوتکس در پارک فناوری پردیس، شبکه فن بازار ایران، 4 رویداد تخصصی ریورس پیچ در حوزه های هوشمندسازی صنعت گلخانه، صنعت فولاد، شبکه سازی هدف گرا و صنایع شیمیایی را برگزار کرد.

در رویداد های ریورس پیچ، صنعت گران و شرکت های مختلف چالش ها و نیازمندی های خود را مطرح کردند و شرکت های فناور و دانش بنیان و افرادی که توانایی حل این نیاز ها را دارند، راه حل های خود را متناسب با نیاز مطرح شده ارایه دادند.

معرکه؛ فرصتی برای معرفی تیم های استارت آپی

معرکه از دیگر رویداد هایی بود که امسال برای اولین بار در سیزدهمین دوره از نمایشگاه اینوتکس آغاز به کار کرد. معرکه اینوتکس 2024، فرصتی برای تیم های استارت آپی ایجاد کرد تا برای همگان ایده (کسب وکار) خود را معرفی کنند. 

معرکه اینوتکس شامل بخش هایی همچون بیان ایده های ناب، شنیدن ایده های ناب، مشاورین و منتورها، مخاطبان شما مشتریان شما می شوند و آنلاین شوید، بود.

بخش بیان ایده های ناب مربوط به افرادی بود که نیاز به یک تیم، سرمایه گذار و منتور داشتند. بخش شنیدن ایده های ناب نیز برای افرادی بود که ایده نداشتند، اما مشتاق بودند با افراد صاحب ایده و تیم های خلاق و نوآور ارتباط گیرند و در کنار این تیم ها سرمایه خود را به گردش درآوردند یا از ایده هایی که در صنعتشان است استقبال کنند.

در قسمت مشاورین و منتورها، مشاوران و منتور ها نیز با صاحبان ایده ارتباط گرفته و نقطه نظرات خود را بیان کردند. این امر جهت برندسازی و همچنین ارتقا کیفی نسل آینده و اکوسیستم استارت آپی ایران ضروری است.

در پایان…

اینوتکس به عنوان محل وصل دانش بنیان و صنعت، به سمتی حرکت می کند که از حالت نمایشگاه بیرون آمده و تنها محلی برای عرضه فناوری نیست؛ بلکه جایی برای شروع به کار گیری تکنولوژی در حفره های صنعت است.

امید می رود که چنین نمایشگاه هایی در همه صنایع تکثیر شوند تا شعار سال محقق شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بلوغ فناوری با 13 سالگی اینوتکس/ عرض اندام دانش بنیان ها و صنایع خلاق در INOTEX" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بلوغ فناوری با 13 سالگی اینوتکس/ عرض اندام دانش بنیان ها و صنایع خلاق در INOTEX"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه