درحالی که بار دیگر بارش ها و سیلاب، چین را تحت تاثیر قرار داده و به آواره شدن ده ها هزار نفر انجامیده است، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین به ویژه در مناطق ساحلی به دلیل استخراج آب های زیرزمینی و وزن سنگین ساختمان ها و زیرساخت های شهری در حال غرق شدن هستند.
به گزارش جیرو، شهرهای متاثر از این روند از جمله «پکن» و «تیانجین» در بخش شرقی چین و در امتداد ساحل قرار دارند. ترکیب عوامل یادشده با افزایش سطح آب دریاها در این شهرهای در حال غرق شدن تا سال 2120 حدود 10 درصد جمعیت نواحی ساحلی چین، یعنی تقریبا 55 تا 128 میلیون نفر را در معرض آب گرفتگی شهرها، سیلاب و خسارات جبران ناپذیر قرار خواهد داد.
کارشناسان در این مطالعه که در مجله «علوم» (Science) منتشر شد، فرسایش خاک و نشست زمین در هر شهر چین با جمعیت بیش از دو میلیون نفر را در بازه زمانی 2015 تا 2022 اندازه گیری کردند. از میان 82 شهر ارزیابی شده، 45 درصد آن ها بیش از سه میلی متر در سال نشست می کنند و 16 درصدشان هم بیش از 10 میلی متر فرو رفته اند.
طبق این مطالعه، سه چهارم جمعیت شهری چین که در سال 2020 حدود 920 میلیون نفر برآورد شد، در همین شهرهای بزرگ این کشور پهناور جهان زندگی می کنند.
به نوشته کارشناسان، به نظر می رسد این فرسایش خاک به مجموعه ای از عوامل مانند استخراج آب های زیرزمینی و وزن ساختمان ها بستگی دارد. تعداد آسمان خراش ها هر روز بیشتر می شود، جاده ها و بزرگراه ها گسترده تر می شوند و آب های زیرزمینی مدام در حال استخراج و استفاده اند؛ همگی هم با سرعت بالا.
با اینکه موضوع بالا آمدن سطح آب و فرسایش خاک شهرهای چین مدت ها است که مشخص شده، این مطالعه اولین تصویر کلی از این مشکل در مقیاس ملی است. کارشناسان از داده های ماهواره های سنتینل ــ1 (Sentinel-1) استفاده کردند که با کمک تجهیزات راداری روزنه مصنوعی تداخل سنجی (InSAR) تغییرات عمودی در سطح زمین را اندازه گیری می کند و این نتایج را با ارزیابی های آب زیرزمینی از پایش چاه ها و داده های وزن ساختمان ترکیب کردند.
این گروه تحقیقاتی نوشت: علاوه بر الگوی ملی فرونشست شهرها، ما عوامل متعدد طبیعی و انسانی را شناسایی کردیم که با این پدیده مرتبط بودند. عوامل طبیعی عبارت بودند از موقعیت زمین شناسی هر شهر و عمق سنگ بستر آن که می تواند در میزان وزنی که زمین قادر است بدون فرسایش تحمل کند، تاثیر بگذارد.
کارشناسان بین شهرهای در حال غرق شدن و کاهش سطح آب های زیرزمینی نیز ارتباط محکمی پیدا کردند. به گفته آنها، بیشتر تغییرات در آب های زیرزمینی ناشی از فعالیت های انسانی بود و الگوهای بارش طبیعی تنها در 12 درصد این تغییرات نقش داشت.
به گزارش لایوساینس، شبکه حمل ونقل شهری از جمله قطارهای سنگین مترو و لرزشی که ایجاد می کنند، همچنین معدن کاری و استخراج منابع هیدروکربنی که هر دو حفره های خالی در زمین ایجاد می کنند، از دیگر عوامل موثر در فرسایش خاک و ترک خوردن زمین هستند.
کارشناسان تاکید کردند: کلید رسیدگی به فرونشست شهرها در چین می تواند کنترل طولانی مدت و پایدار استخراج آب های زیرزمینی باشد.
به گزارش ایندیپندنت، ناپایداری خاک و ترک خوردن زمین و افزایش خطر سیل تهدیدی جدی برای زیرساخت ها و انسان ها است. بر اساس این تحقیق، شهرهای در حال غرق شدن در سواحل شرقی چین به زودی به پایین تر از سطح دریا سقوط می کنند و پیش بینی می شود که تا 100 سال آینده، 26 درصد این کشور به زیر این آستانه برود. در حال حاضر، حدود شش درصد زمین های چین پایین تر از سطح دریا قرار دارد.
پایان خبر جیرو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است"، کلیک کنید.